Välkommen till vår blivande webbplats. För korrekt innehåll gå till www.du.se

Studiemedlet består oftast av en bidragsdel (studiebidraget) och en lånedel (studielånet). Hur mycket just du får i studiemedel beror på hur mycket du studerar – om du studerar på heltid eller deltid samt under hur lång tid. För att minska återbetalningsskulden kan du välja att endast ansöka om bidragsdelen, och du kan också ansöka om lån i färre veckor än de du studerar.

Studiemedel - CSN

Du kan ansöka om studiemedel från Centrala studiestödsnämnden, CSN, där kan du också läsa om vilka krav som gäller och vidare information om studiemedel.

Anmäl ändringar

Om du byter utbildning eller om din inkomst ändras, är det viktigt att du anmäler ändringarna till CSN. Dessa ändringar kan påverka om du är vidare berättigad till studiemedel och hur mycket du kan få.

Bostadsbidrag

Är du mellan 18 och 29 år gammal kan du ha rätt att ansöka om bostadsbidrag från Försäkringskassan.

Studentrabatter

Som student finns det många erbjudandet och rabatter du får tillgång till, det gäller bara att känna till vart du ska leta. Kommunerna och näringslivet i Falun och Borlänge är väl medvetna om hur viktiga högskolestudenterna är och det märks inte minst genom de studentrabatter som finns på exempelvis skidåkning, simning, buss, fika, mat och den fria entrén till några av städernas krogar.

Läs mer om vilka studentrabatter du är berättigad till som student vid Högskolan Dalarna.

Senast uppdaterad: