Välkommen till vår blivande webbplats. För korrekt innehåll gå till www.du.se

Din möjlighet att förändra världen!

Det är inte alltid lätt att veta vilken framtid man vill ha. Vissa kanske väljer en högskoleutbildning som ger dem möjlighet att förbättra världen. Andra vill helt enkelt ha sitt drömjobb efter studierna. För några är det samma sak.

Kunskap är det första steget mot en bättre värld, oavsett om det är i det lilla eller i det stora perspektivet. Vi vill ge dig möjligheten att förändra världen på ditt sätt.

Här kan du följa några människor vars liv har förändrats på olika sätt genom studier vid Högskolan Dalarna. Kanske kan de inspirera dig i ditt val?

Fatumo Osman

Forskare

När Fatumo var 19 år flydde hon tillsammans med sin 15-årige lillebror från inbördeskriget i Somalia. Idag räddar hennes forskning liv på både kvinnor och barn. Fatumos inre drivkraft är att ständigt få utvecklas i sitt yrke och samtidigt kunna bidra till att göra världen bättre.

”Kan jag komma så här långt så kan du! Alla har möjlighet att utvecklas och bidra i världen”

Bo Johansson

Sports Manager

Under uppväxten var Bo starkt färgad av bymentaliteten i den lilla orten Lima. Beslutet att börja studera vid Högskolan Dalarna förändrade hela hans liv, hans syn på människor och på världen omkring honom. Idag arbetar han med sina stora intressen, sport och affärer, som manager för några av Sveriges främsta elitidrottare.

”Studierna på Högskolan förändrade allt för mig. De gav mig nya glasögon och hjälpte mig att förstå vem jag är”

Melisha Linnell

Musikproducent

Melisha har alltid älskat musik, men hennes väg mot drömjobbet som musikproducent har inte varit enkel. Utbildningen gav henne den viktiga cred hon behövde för att kunna ta sig fram i en både tuff och mansdominerad bransch. Trots normer och könsroller förverkligar hon nu sina drömmar genom sitt mod, sin envishet och tron på sig själv.

”Det har varit en dröm att utbilda mig. Samtidigt har jag fått kämpa. Som tjej i en killvärld måste man tro på sig själv och våga!”

Eximusteamet

Världsrekordhållare och ingenjörsstudenter

Farkosten Eximus slog världsrekord i låg energiförbrukning. Gänget som byggde Eximus pratar ofta om hur viktigt det är att ha roligt under studierna. De har fått praktiska kunskaper som inte går att få i skolbänken och samarbete med företag utanför högskolan ger dem goda chanser att hitta sina drömjobb efter studierna.

”Innan jag började på Högskolan Dalarna trodde jag inte att det skulle vara så roligt att plugga”

Drop Knowldege, Not Bombs