Välkommen till vår blivande webbplats. För korrekt innehåll gå till www.du.se

Det går utmärkt att göra grupparbeten i wikin då flera personer kan redigera och uppdatera samma texter, samt att du och dina studiekamrater också kan kommentera och ge feedback på varandras uppgifter enligt samma princip.

Logga in i wikin

 1. Börja med att gå till adressen http://wiki.du.se .
 2. Klicka sedan på knappen "Log in, Register" uppe till höger för att logga in.
 3. Logga in med ditt användarnamn och lösenord som du fått från Högskolan (samma användarnamn som till Mina sidor och Fronter). Se till att rutan "Microsoft Active Directory" är valt.
 4. Klicka sedan på knappen "Log in".

Instruktioner för wikin

I menyn till vänster i wikin finns det enklare instruktioner med de mest grundläggande funktionerna, samt hur du skapar interna och externa länkar. De finns både som PDF-format och som film.

Navigera i wikin

Till vänster hittar du en meny. Klicka på rubriken "Ämnen/Subjects". Exempel: "Välj Franska" om det är det ämne du studerar och leta reda på den undermapp som hör till den uppgift eller den delkurs där du förväntas lägga in en kommentar eller information om.

Skapa en ny sida i wikin

Vill du skapa en ny sida klickar du i menyn till vänster där du vill skapa din undersida. Din sida kommer alltså att skapas som en undersida där du står för tillfället. Du ser även sökvägen upptill var du står i strukturen.

 1. Klicka på rubriken "New Page" för att börja skapa en ny sida. Välj sedan "Blank page" och klicka efter det på knappen "Create new page" nere till höger.
 2. När din sida är skapad kan du byta ut "Page Title" mot det din sida ska heta samt texten i editorn "This page has no content. Enrich Högskolan Dalarna by contributing" mot din egen text.
 3. Klicka därefter på "Save" uppe till vänster i verktygsfältet.

Kommentera innehåll i wikin

 1. Om du ska kommentera det som läraren skrivit så skriver du din kommentar i dialogrutan "Add comment".
 2. När du är klar klickar du på knappen "Add comment" nere till vänster.
 3. Du får en bekräftelse på att din kommentar blivit sparad med meddelandet i det gula fältet.
 4. Du kan lägga till mer text eller ändra din kommentar genom att klicka på länken "Edit" och vill du ta bort den helt klickar du på knappen "Delete".

Kontakt

support@du.se

023-77 88 88

Support

Senast uppdaterad: