Välkommen till vår blivande webbplats. För korrekt innehåll gå till www.du.se
Visa som:
Mats Tegmark, Inga-Lena Spansk, Bengt Ericsson och Mikael Fältsjö
En unik jobb- och utbildningssatsning presenterades idag av Högskolan Dalarna. Det handlar om ett pilotprojekt där lärarstudenter har en anställning samtidigt som de studerar och erhåller en månadslön. – Det här gör vi för att matcha de samhällsförändringar som skett, säger Bengt Ericsson.
Nyhet
Deltagare från folkhögskolor på studiebesök
Onsdagen den 22 mars anordnades en studiedag på Högskolan Dalarna, Campus Falun. De inbjudna var elever och lärare från folkhögskolor runt om i länet.
Nyhet
Kunskap gör skillnad
Högskolan Dalarna har under veckan lanserat fyra filmer för att lyfta fram några av de människor som på olika sätt förändrat sina liv och omvärlden genom högskolestudier.
Nyhet
Högskolan Dalarna firade traditionsenlig akademisk högtid igår, för att under praktfulla former uppmärksamma högskolans framgångsrika arbete. Och stämningen var hög bland de festklädda gästerna redan från början.
Nyhet
Till hösten startar den nya högskoleutbildningen IT-säkerhet och mjukvarutestning vid Högskolan Dalarna om 180 högskolepoäng. En utbildning som ligger helt rätt i tiden, anser Joel Reyier som i dag arbetar som it-säkerhetskonsult på Sogeti. Han har tidigare har läst it vid Högskolan Dalarna.
Nyhet
6-7 mars deltog 25 personer från Högskolan Dalarna, Göteborgs universitet, Karlstads universitet, Högskolan i Borås, Malmö Högskolan, Högskolan i Halmstad, Kungliga Tekniska Högskolan när Högskolan Dalarna stod värd för ämneskonferensen i arbetsvetenskap under temat teori och praktik.
Nyhet
Den 23 februari deltog ca 80 lantbrukare på Högskolan Dalarnas campus Borlänge för att få information om vad en investering i solel kan innebära.
Nyhet
Äldres ensamhet är lika dödlig som fetma enligt en amerikansk studie. Lena Dahlberg vid Högskolan Dalarna har forskat på hur äldre uppfattar ensamhet.
Nyhet
Ämneslärarutbildning kinesiska
I mitten av april går ansökningstiden till högskolor och universitet ut. Nytt för i år är att man kan läsa till gymnasielärare med ingång kinesiska för första gången någonsin. Och utbildningen ges av Högskolan Dalarna.
Nyhet
Högskolans bibliotek på campus Borlänge har under en tid byggts om för att bättre passa studenternas önskemål. Med fler ytor för studier och en öppen och ljus planlösning har man lyckats väl med projektet.
Nyhet
Publicerad
Kategorier